Met een 2-5 uitzege leek de terugwedstrijd in de eindronde voor VC Herentals eerder een formaliteit te worden.  Het verleden leerde echter dat je als tegenstander van Branddonk nooit op je lauweren kan en mag rusten.   Herentals ging uit van eigen initiatief en begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd.  Vlaeymans kon reeds in de openingsminuut scoren maar besloot af te leggen op Dillen die een goede kans in de grijparmen van Hoskens besloot. 

Aan de overzijde kon Pauwels afdrukken maar ook Olieslagers stond paraat.  Rood-wit bleef de toon zetten en versierde kansen via Dillen en Van Leerdam die een knappe driehoek niet kon afronden.  Nog voor het kwartier verstreken was klom VCH toch op voorsprong, een hoekschop van Thomassen zwaaide aan de achterste paal in doel, 1-0 voor Herentals!  De bezoekers  reageerden via een counter die door Vos overhoeks op Olieslagers werd getrapt. 

Herentals antwoordde met een schitterende assist van Thomassen op Van De Kerckhof die in één tijd hoog over besloot.  Voor Branddonk besloot ook Vos over het doelkader.  Het vuur verdween stilaan uit de wedstrijd, Robin Mariën pakte zijn tweede gele kaart van deze eindronde. 

De tweede helft een maat voor niets 

De bezoekers beseften dat het kalf al lang verzopen was  terwijl Herentals niet meer energie wilde verspillen dan nodig was.  Van De Kerckhof en N. Mariën stonden voor de thuisploeg nog aan het kanon maar scoren lukte geen van beide.  Een kwartier voor het einde konden de supporters zich nog verwarmen aan een pegel van Van De Kerckhof maar Hoskens zweefde het gevaar in hoekschop.   Aan de overzijde werd een poging van de ingevallen Verstraelen door Olieslagers nog simpel gepareerd. 

Tegen Schriek op zondag 11 mei (uit) en zondag 18 mei (thuis)

Het werd al snel duidelijk dat Branddonk vandaag de bakens niet meer kon verzetten tegen een controlerend Herentals.  Rood-wit legde in de heenwedstrijd de basis voor de kwalificatie van de finale voor de eindronde .  Die zal worden gespeeld tegen KSV Schriek op zondag 11 mei (uit) en zondag 18 mei (thuis). 

Twee cruciale duels scheiden VC Herentals dus nog van promotie naar vierde nationale.   Wij roepen alle VCH supporters op om zondag 11 mei aanwezig te zijn in Schriek om VC aan te moedigen in hun promotiestrijd. 

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Van De Weyer Dries; Mariën Robin; Mariën Niels; Vlaeymans Sam; Van De Kerckhof Jeroen; Dillen Robbe; Van Der Schraelen Thomas;  Van Leerdam Ilja;   Bank:  Dams Pieter; Verlinden Lode; De Swert Birger; Raeymeackers Kai. 

Vervangingen: 73e Raeymaeckers Kai voor Thomassen Martijn; 73e Verlinden Lode voor Vlaeymans Sam.  Gele Kaarten: Robin Mariën (2e geel) ;  Dries V.D.Weyer (1e geel).

Doelpunten: 13e Thomassen Martijn  1 - 0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.